Kutak za dame
Dobro dosli na forum http://kutakzadame.com

Zelim vam prijatan boravak na forumu, ali se pre toga morate prijaviti sa postojecim nalogom.

Ili registrovati ako nemate nalog na forumu http://kutakzadame.com



Sve ženske i muske teme na jednom mestu
 
PrijemČesto Postavljana PitanjaTražiRegistruj sePristupi

Delite | 
 

 Neko da procita nalaz

Ići dole 
Idi na stranu : 1, 2  Sledeći
AutorPoruka
Lubb.

avatar

Broj poruka : 24
Datum upisa : 11.03.2012

PočaljiNaslov: Neko da procita nalaz   Ned Mar 11, 2012 6:07 am

stigli su mi nalazi vag. i cervikalnog brisa i pise Euleroeoccus spp. ( ako sam dobro napisala,posto ne vidim bas sva slova lijepo) , a u napomeni candida spp nije izolovana . i u antibiogramu oznaceno je par antibiotika , sta li su vec... osam njih..
u utorak idem svom dr , pa ako se neka susretala sa ovim , neka pise. bas sam se zabrinula.
Nazad na vrh Ići dole
sanja

avatar

Broj poruka : 336
Datum upisa : 29.02.2012

PočaljiNaslov: Re: Neko da procita nalaz   Ned Mar 11, 2012 7:35 am

Nema potrebe da brineš, prema antibiogramu ćeš dobiti antibiotik (sigurno jaču dozu da očekuješ), možda 1, a možda kombinovano - sigurno ne svih 8, ili možda vaginalete koje se prave u državnim apotekama (npr. ako reaguje to tvoje na ampicilin, tako nekako i vaginalete će da se naprave, imaju oni tamo meru, samo recept da se napiše).
Ne brini, ima i gorih bakterija da nije možda enterococus? liči na to. Nebitno, imaš tačno na antibiogramu na šta reaguje, pa će lako i da ide terapija.

Ako dobiješ antibiotik, obavezno pij i kapsule probiotika (jer se daje, ponavljam, jaka doza, onda svi neželjeni efekti antibiotika dođu do izražaja, veruj mi, prošla sam to). Vidi i da ti da za vaginalete protiv kandide da stavljaš tokom ili posle terapije antibioticima, dr. će da zna, jer se kandida javlja nakon jake doze antibiotika.
Kad odradiš terapiju, i prođe barem 7 dana, ponovi bris, da bi bila sigurna da to više nemaš. I javi kako si prošla
Nazad na vrh Ići dole
Lubb.

avatar

Broj poruka : 24
Datum upisa : 11.03.2012

PočaljiNaslov: Re: Neko da procita nalaz   Ned Mar 11, 2012 8:03 am

sanja ::
Nema potrebe da brineš, prema antibiogramu ćeš dobiti antibiotik (sigurno jaču dozu da očekuješ), možda 1, a možda kombinovano - sigurno ne svih 8, ili možda vaginalete koje se prave u državnim apotekama (npr. ako reaguje to tvoje na ampicilin, tako nekako i vaginalete će da se naprave, imaju oni tamo meru, samo recept da se napiše).
Ne brini, ima i gorih bakterija da nije možda enterococus? liči na to. Nebitno, imaš tačno na antibiogramu na šta reaguje, pa će lako i da ide terapija.

Ako dobiješ antibiotik, obavezno pij i kapsule probiotika (jer se daje, ponavljam, jaka doza, onda svi neželjeni efekti antibiotika dođu do izražaja, veruj mi, prošla sam to). Vidi i da ti da za vaginalete protiv kandide da stavljaš tokom ili posle terapije antibioticima, dr. će da zna, jer se kandida javlja nakon jake doze antibiotika.
Kad odradiš terapiju, i prođe barem 7 dana, ponovi bris, da bi bila sigurna da to više nemaš. I javi kako si prošla

eee moguce da je to... hvala na svakom savjetu,vjeruj da cu te sve poslusati...
Nazad na vrh Ići dole
welt

avatar

Broj poruka : 43
Datum upisa : 05.03.2012

PočaljiNaslov: Re: Neko da procita nalaz   Pon Mar 12, 2012 1:12 am

Enterococus je verovatno. Pijes antibiotike prema antibiogramu i stavljas vaginalete protiv te bakterije i kandide koju antibiotici uyrokuju- npr. od mesavine eritromicina i nistatina.
Sve ce ti lepo ginekolog reci! Ne treba da brines, jacaj imunitet i izlecices se!
Nazad na vrh Ići dole
Lubb.

avatar

Broj poruka : 24
Datum upisa : 11.03.2012

PočaljiNaslov: Re: Neko da procita nalaz   Uto Mar 13, 2012 5:44 am

e meni danas ginekolog rece da imam kandidu.. Propisao mi je antibiotike, i kad zavrsim terapiju kaze da se se pojaviti jos jedna bakterija, da opet uradim bris, i opet sve ispocetka.. Interesuje me da li se trebaju lijeciti oba partnera? Imam stalnog partnera vec godinu dana, ne koristimo nikakvu zastitu.
Nazad na vrh Ići dole
sanja

avatar

Broj poruka : 336
Datum upisa : 29.02.2012

PočaljiNaslov: Re: Neko da procita nalaz   Uto Mar 13, 2012 5:51 am

Lubb. ::
e meni danas ginekolog rece da imam kandidu.. Propisao mi je antibiotike, i kad zavrsim terapiju kaze da se se pojaviti jos jedna bakterija, da opet uradim bris, i opet sve ispocetka.. Interesuje me da li se trebaju lijeciti oba partnera? Imam stalnog partnera vec godinu dana, ne koristimo nikakvu zastitu.

Izvini, kako imaš kandidu a dao ti antibiotike? I kako to da će se pojaviti još neka bakterija? Da nije obrnuto? Imaš bakteriju, dobila si antibiotike pa će se pojaviti kandida? Jer se antibiotici ne daju za kandidu. Baš si me zbunila. Kandida se piše Candida, a ne En..blabla, kao što si ti navela u 1. postu. Tada si sama rekla: candida species nije izolovana.

Trebalo bi da se leče oboje, ali ja mislim da je bolje da i on da bris, možda on ima nešto što ti nemaš ili slično. Ili pitaj svog ginekologa.
Nazad na vrh Ići dole
Lubb.

avatar

Broj poruka : 24
Datum upisa : 11.03.2012

PočaljiNaslov: Re: Neko da procita nalaz   Uto Mar 13, 2012 6:57 am

sanja ::
Lubb. ::
e meni danas ginekolog rece da imam kandidu.. Propisao mi je antibiotike, i kad zavrsim terapiju kaze da se se pojaviti jos jedna bakterija, da opet uradim bris, i opet sve ispocetka.. Interesuje me da li se trebaju lijeciti oba partnera? Imam stalnog partnera vec godinu dana, ne koristimo nikakvu zastitu.

Izvini, kako imaš kandidu a dao ti antibiotike? I kako to da će se pojaviti još neka bakterija? Da nije obrnuto? Imaš bakteriju, dobila si antibiotike pa će se pojaviti kandida? Jer se antibiotici ne daju za kandidu. Baš si me zbunila. Kandida se piše Candida, a ne En..blabla, kao što si ti navela u 1. postu. Tada si sama rekla: candida species nije izolovana.

Trebalo bi da se leče oboje, ali ja mislim da je bolje da i on da bris, možda on ima nešto što ti nemaš ili slično. Ili pitaj svog ginekologa.

najozbiljnije, propisao mi dvije kutije amoxcillina, diflucan i kremu didermal. I ja danas kontam sto mi je to rekao. Ma nema veze , ispostovacu terapiju, uradicu sta mi je rekao... nebitno, samo da ozdravim.
Nazad na vrh Ići dole
Lubb.

avatar

Broj poruka : 24
Datum upisa : 11.03.2012

PočaljiNaslov: Re: Neko da procita nalaz   Ned Mar 25, 2012 4:49 am

joj ajte molim vas dajte neki savjet sta da pijem poslije terapije. mislim na cajeve. sve sam gore navela kakvi su nalazi i to.. znam, 100% sam sigurna, da se nisam izlijecila skroz, uprkos terapiji. jos su me informacije na netu o ovoj bakteriji dodatno uplasile. citala sam da postoje i neke dijete, da su efikasnije od antibiotika, ali da traju 90 dana. stvarno cu vise izluditi! stalno razmisljam o tome, a obaveza imam tonu! pa sad zamislite kako mi je

Nazad na vrh Ići dole
Ivana

avatar

Broj poruka : 3396
Datum upisa : 29.02.2012
Godina : 31
Lokacija : in love :)

PočaljiNaslov: Re: Neko da procita nalaz   Ned Mar 25, 2012 6:51 am

zar nisi rekla da ides opet na briseve posle terapije?
cini mi se da nisi dobro razumela ginekologa.nema sanse da ti daje antibiotike za kandidu.od njih se ona razmnozava,razumes?
pusti se interneta,nego neka te dr leci.kad bi nam rekla koju grupu sekreta imas mozda bi nam bilo jasnije.
Nazad na vrh Ići dole
Lubb.

avatar

Broj poruka : 24
Datum upisa : 11.03.2012

PočaljiNaslov: Re: Neko da procita nalaz   Ned Mar 25, 2012 7:56 am

juce sam zavrsila sa terapijom, a imam i menstruaciju sad pa dok prodje 10ak dana idem na kontrolu... e boga mi cu da pitam ginekologa kod kog sam radila bris, posto ne idem ovdje ginekologu da radim briseve, vec u dr.gradu, da fino lijepo procita nalaz, svega mi je preko glave.
ma i to sto kazes, vjerovacu samo dr i terapijama
Nazad na vrh Ići dole
Ivana

avatar

Broj poruka : 3396
Datum upisa : 29.02.2012
Godina : 31
Lokacija : in love :)

PočaljiNaslov: Re: Neko da procita nalaz   Ned Mar 25, 2012 8:43 am

a je l` imas neke tegobe?
Nazad na vrh Ići dole
Lubb.

avatar

Broj poruka : 24
Datum upisa : 11.03.2012

PočaljiNaslov: Re: Neko da procita nalaz   Ned Mar 25, 2012 9:49 am

peckanje povremeno, vec evo godinu dana... znaci ne smijem da koristim sapune, kupke npr.Fa, Niveu itd. al svaki dan moram istrpiti to dosadno peckanje.. prosli mjesec sam stavila ulozak jer sam mislila da cu dobiti , i to mi je toliko smetalo, da sam pocela jednostavno da placem, koliko je jako peckanje.. ne daj boze nikome.. nekad i imam osjecaj zarenja i svraba.. to je mila majka u odnosu na peckanje...
Nazad na vrh Ići dole
sanja

avatar

Broj poruka : 336
Datum upisa : 29.02.2012

PočaljiNaslov: Re: Neko da procita nalaz   Ned Mar 25, 2012 6:54 pm

Znam o čemu pričaš

Batali onog dr koji ti nije lečio kandidu, i sve će biti ok! Sa novim nalazima idi kod drugog.... ma menjaj ih dok ne naiđeš na normalnog!
Nazad na vrh Ići dole
Lubb.

avatar

Broj poruka : 24
Datum upisa : 11.03.2012

PočaljiNaslov: Re: Neko da procita nalaz   Pon Mar 26, 2012 1:07 am

sanja ::
Znam o čemu pričaš

Batali onog dr koji ti nije lečio kandidu, i sve će biti ok! Sa novim nalazima idi kod drugog.... ma menjaj ih dok ne naiđeš na normalnog!

ej pa imas li ti tegobe sad? je l' te proslo?
ja sam je dobila zbog antibiotika, jer sam prethodno imala urinarnu infekciju. pa sam svasta koristila,i po preporuci ginekologa, i dr opste prakse, i boga mi sam uzimala na svoju ruku svasta nesto. i eto.. zaradila sam je...
Nazad na vrh Ići dole
sanja

avatar

Broj poruka : 336
Datum upisa : 29.02.2012

PočaljiNaslov: Re: Neko da procita nalaz   Pon Mar 26, 2012 1:40 am

Ma ja sam moju kandidu sredila, prestala sam pilule- nisu mi odgovarale, bila sam depresivna itd. i stavila turu ginodaktanola sa vaginalnim ispiranjem (sve po preporuci novog dr) i nema je više, a od bakterija se lečim ispih brdo antibiotika i probiotika blablablablbaaa... ali nema glivica . Sad za neki dan trebam opet na kontrolu, mislim da ima OPET bakterija neka, tj. ona prošla nije izlečena.

Rado bih ih sve
Nazad na vrh Ići dole
Lubb.

avatar

Broj poruka : 24
Datum upisa : 11.03.2012

PočaljiNaslov: Re: Neko da procita nalaz   Pon Mar 26, 2012 2:12 am

sanja ::
Ma ja sam moju kandidu sredila, prestala sam pilule- nisu mi odgovarale, bila sam depresivna itd. i stavila turu ginodaktanola sa vaginalnim ispiranjem (sve po preporuci novog dr) i nema je više, a od bakterija se lečim ispih brdo antibiotika i probiotika blablablablbaaa... ali nema glivica . Sad za neki dan trebam opet na kontrolu, mislim da ima OPET bakterija neka, tj. ona prošla nije izlečena.

Rado bih ih sve

e majke mi da mi je neko pricao da cu ovo doziviti ne bih mu vjerovala..
sutra mama ide ovom ginekologu zbog sebe, pa nek mu kaze da me nije sasvim proslo, nek mi da neke vaginalete ili nesto... ja ne mogu izostajati iz skole. sve u svemu nadam se da cu se izlijeciti od te kandide, ako vec ona uopste i postoji, ko zna kako je onaj protumacio nalaz.. nije valjda toliki moron bog te Laughing
i kada to sredim, vodicu racuna o svom zdravlju maximalno...uf
Nazad na vrh Ići dole
pahuljicaa

avatar

Broj poruka : 2170
Datum upisa : 29.02.2012
Godina : 24

PočaljiNaslov: Re: Neko da procita nalaz   Uto Sep 17, 2013 8:29 am

Evo ovde

WBC 4.3 (L) 4,5-10,5
LY 37.3 .. 20.5-51.1
MO 11.3 (H) 1.7-9.3
GR 51.4 .. 42.2-75.2
LY# 1.6 .. 1.2-3.4
MO# 0.5 .. 0.1-0.6
GR# 2.2 .. 1.4-6.5
RBC 4.62 .. 4.00-6.00
Hab 10.6 (L) 11.0-18.0
Hct 34.8 (L) 35.0-60.0
MCV 75.3 (L) 80.0-99.9
MCH 23.3 (L) 27.0-31.0
MCHC 30.9 (L) 33.0-37.0
RDW 15.8 (H) 11.6-13.7
Plt 254.  .. 150.-450.
MPV 8.1 .. 7.8-11.0
Pct 0.204  ..  0.190-0.360
PDW 16.7 .. 15.5 - 17.1

Sta su WBC. RBC i PLT histogrami?

E sad, provalila sam da mi je ovo gore u zagradama L (low, smanjeno) a da je H (hard valjda, povecano)

_________________
``Kroz zivot, uvek me je bio strah da ne izgubim osobe koje volim, ali ponekad se pitam da li se tamo, negde, neko boji da ne izgubi mene?``
Nazad na vrh Ići dole
bevana

avatar

Broj poruka : 3252
Datum upisa : 28.02.2012
Godina : 32

PočaljiNaslov: Re: Neko da procita nalaz   Uto Sep 17, 2013 8:32 am

h je high-povecano.
jesi probala da guglas ovo?

_________________
Nazad na vrh Ići dole
Yo**

avatar

Broj poruka : 1766
Datum upisa : 01.03.2012

PočaljiNaslov: Re: Neko da procita nalaz   Uto Sep 17, 2013 8:38 am

white blood cells - leukociti
red blood cells - eritrociti
plt ne znam
Nazad na vrh Ići dole
pahuljicaa

avatar

Broj poruka : 2170
Datum upisa : 29.02.2012
Godina : 24

PočaljiNaslov: Re: Neko da procita nalaz   Uto Sep 17, 2013 8:40 am

Ovo wbc mi je nisko mnogo izgleda... uz onu liniju grafika ide... a rbc ide kao trougao skoro...

A ovo ostalo?

Bev, nesto sam guglala...znam za hemoglobin...ostalo ne... ne znam ima li na ovome nivo secera?

_________________
``Kroz zivot, uvek me je bio strah da ne izgubim osobe koje volim, ali ponekad se pitam da li se tamo, negde, neko boji da ne izgubi mene?``
Nazad na vrh Ići dole
pahuljicaa

avatar

Broj poruka : 2170
Datum upisa : 29.02.2012
Godina : 24

PočaljiNaslov: Re: Neko da procita nalaz   Uto Sep 17, 2013 8:43 am

Evo nasla sam i plt...to su trombociti...i to mi je okej :)leukociti su nize nego sto treba...a ne znam sta to znaci kad je ispod normale?

http://www.stetoskop.info/Tumacenje-laboratorijske-analize-krvi-Normalne-vrednosti-krvne-slike-kod-kojih-bolesti-su-povisene-smanjene-3804-s3-content.htm

Evo ovde ima detaljnije...ali opet ima vrednosti, nema konkretno

I za neke stvari pise da je moja vrednost normalna...ali mozda to ima veze i s godinama... mozda su drugacije vrednosti?

I nema sve...dosta toga ne znam sta je, i dosta toga ne mogu s ovog mog da nadjem tamo...
Nazad na vrh Ići dole
bevana

avatar

Broj poruka : 3252
Datum upisa : 28.02.2012
Godina : 32

PočaljiNaslov: Re: Neko da procita nalaz   Uto Sep 17, 2013 8:49 am

A kako nije konkretno?Imas sta znaci i kad je poviseno i kad je snizeno.

_________________
Nazad na vrh Ići dole
pahuljicaa

avatar

Broj poruka : 2170
Datum upisa : 29.02.2012
Godina : 24

PočaljiNaslov: Re: Neko da procita nalaz   Uto Sep 17, 2013 8:55 am

Procitala sam za eritrocite i hemoglobin ono sto vec znam...za leukocite nisam znala...vidis, pise kome je snizeno da postoji rizik od neke infekcije. Kakve?  uf!

_________________
``Kroz zivot, uvek me je bio strah da ne izgubim osobe koje volim, ali ponekad se pitam da li se tamo, negde, neko boji da ne izgubi mene?``
Nazad na vrh Ići dole
bevana

avatar

Broj poruka : 3252
Datum upisa : 28.02.2012
Godina : 32

PočaljiNaslov: Re: Neko da procita nalaz   Uto Sep 17, 2013 8:58 am

Pa ne mogu i to da ti kazu Nosi rezultat,pa ako dr misli da treba,poslace te dalje.

_________________
Nazad na vrh Ići dole
pahuljicaa

avatar

Broj poruka : 2170
Datum upisa : 29.02.2012
Godina : 24

PočaljiNaslov: Re: Neko da procita nalaz   Uto Sep 17, 2013 9:01 am

Ona je rekla da za to ne brine ni malo...ali da brine za ovo MO (a toga nema ovde sto sam nasla) i ne znam sta je jos rekla...nije mi podvukla... :/

_________________
``Kroz zivot, uvek me je bio strah da ne izgubim osobe koje volim, ali ponekad se pitam da li se tamo, negde, neko boji da ne izgubi mene?``
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content




PočaljiNaslov: Re: Neko da procita nalaz   

Nazad na vrh Ići dole
 
Neko da procita nalaz
Nazad na vrh 
Strana 1 od 2Idi na stranu : 1, 2  Sledeći

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Kutak za dame :: Zdravlje :: Infekcije-
Skoči na: