Kutak za dame
Dobro dosli na forum http://kutakzadame.com

Zelim vam prijatan boravak na forumu, ali se pre toga morate prijaviti sa postojecim nalogom.

Ili registrovati ako nemate nalog na forumu http://kutakzadame.comSve ženske i muske teme na jednom mestu
 
PrijemČesto Postavljana PitanjaTražiRegistruj sePristupi

Delite | 
 

 Zlocinacka operacija "Oluja"

Ići dole 
AutorPoruka
von richthofen

avatar

Broj poruka : 58
Datum upisa : 07.03.2012
Godina : 45

PočaljiNaslov: Zlocinacka operacija "Oluja"   Pet Avg 03, 2012 11:39 pm

Злочиначка операција "Олуја"

Војна операција Олуја (Operation "Storm") представља најмонструознији злочин против српског народа у РС Крајини, односно областима Северне Далмације, Лике, Баније, и Кордуна, извршен од стране хрватске војске под командом (тадашњег) председника Фрање Туђмана, генерала ХВ Јанка Бобетка, Анте Готовине, и министра одбране Хрватске Гојка Сушка. Све то је изведено по налогу, одобрењу, и надзору НАТО пакта, америчке обавештајне службе ЦИА, и америчких војних фирми специјализованих за овакве врсте "малих ратова".

Ова операција, односно злочин може се успоредити са холокаустом, који су преживели Јевреји у Европи за време Другог светског рата 1939-1945. Из простог разлога што Срба у РС Крајини након Олује, практично да нема.

Док у Републици Хрватској 4. и 5. август већ годинама уназад славе као Дан домовинске захвалности, односно државни празник, у Србији и Републици Српској, овај дан се обележава као Парастос жртвама "Олује", дан када се пале свеће у православним храмовима, оплакују жртве настрадале у том злочину, и рецитују песмице тужбалице.

Идеја геноцида над Србима у Хрватској

За нешто више од 48 сати, 5. и 6. августа 1995. године, простор Сјеверне Далмације, Лике, Кордуна и Баније, у садашњој Републици Хрватској напустило је преко 90% тамошњих Срба, потраживши уточиште у Републици Српској, Србији и Црној Гори. Изгнани су са земље на којој су прије њих њихови преци живјели више стотина година, чувајући тешко своје име, вјеру, културу и кућу. Приликом извођења хрватске злочиначке акције, а највећим дијелом послије тога, кад су престала свака борбена дејства, убијено је, или нестало најмање 1542 Срба Крајишника. Већина су то биле старе и изнемогле особе које нису имале снаге и жеље да пред крај животног пута напусте своје домове, па су у својим кућама и двориштима мирно дочекале своје убице Хрвате. Посматрачи међународне заједнице и представници хуманитарних организација забиљежили су да је по завршетку свих војних операција, дакле у миру, спаљено или порушено динамитом преко 80% српских кућа, уз претходну темељиту пљачку. Убиства српских цивила, који су повјеровали позиву хрватског предсједника Фрање Туђмана да остану мирно код својих кућа и да им се ништа неће лоше догодити, по свирепости и цинизму сасвим су личила на она од прије пола вијека, која су изводили Хрвати, често очеви и ђедови ових најновијих убица.Српски етнички простор у Хрватској је коначно очишћен и тако је до краја изведена хрватска политицка мисао о Хрватској без Срба. Ова геноцидна мисао стара је неколико стотина година и више је пута покушавана и потпомагана у посљедњих 150 година, нарочито из Беча, Пеште, Берлина и из римокатолицких кругова. Овај пут геноцид је у потпуности успио захваљујући првенствено Вашингтону који је тиме потврдио јаку државну традицију у истребљивању читавих народа, али и политицкој вољи и пракси српске државе која се сматра матицом очишћених Срба, без обзира како је и под којим је условима та воља стимулисана.

Према ваљаним историјским изворима Срби су насељавали дио Далмације и Лику још у 9. вијеку, а на тај простор, као и на простор Кордуна, Баније и Славоније у каснијим временима су се досељавали у вецем броју, особито у 16. вијеку.
У вријеме турских продора према европском западу Срби из ових крајева чинили су обрамбени зид према турском освајачу штитећи тако тај хришћански запад. Срби су тако силом прилика и намјером аустријских царева и мађарских краљева постали војнички народ. Због својих заслуга на бојном пољу владари тих држава су им давали привилегије и ослобађали их кметског положаја у каквом су били хрватски или словеначки сељаци. Умјесто даџбина у раду и материјалним добрима Срби су морали ратовати. О њиховом духовном просвјетном и, често, јавном животу, бринули су се њихови вјерски поглавари, увијек уз огромне тешкоће и притиске на њихову вјеру и савјести.

Тај привилеговани положај, према мишљењу знатног броја историчара, испровоцирао је код хрватских феудалних и католичких црквених кругова завист и мржњу према Србима, а код обичног сељака фрустрираност. Све те негативне набоје досљедно је потхрањивала католичка црква па је и тада, и касније, сваки сукоб између Срба и Хрвата садржавао и вјерски стимуланс.

Тако управник имања загребачке бискупије Алојз Кузмич пише 13. новембра 1700. године да би било боље све Србе поклати, него их настањивати. Ово је први писмени позив за физичку ликвидацију Срба у Хрватској. Та мисао није престала у Хрвата егзистирати до данас, а њу су подржавали војни кругови из Беча, бринући се стално да антагонизам измеду Срба и Хрвата буде жив, час јачи, час слабији, већ према томе како је шта ишло у прилог државној политици.

Хрватска политичка мисао, израсла на обрасцу мађарске феудалне државне мисли, стала је негирати Србе као народ, нарочито у другој половини 19. вијека. По хрватским политичким и националним предводницима, Срби су само "хрватски политички народ", али и "реметилачки фактор" у хрватском националном програму. Тај "реметилачки" фактор требало је одстранити. То је чињено на културном, вјерском и биолошком плану.

Срби су, међутим, били ти који су били врло конструктивни фактор у развијању хрватске културе и у остваривању хрватског националног програма (учешће у стварању Народне странке, стварање културе, установа и књижевног језика, сједињење Далмације и Хрватске, превођење Хрватске у побједнички табор, територијско проширење).
Хрватски бан, и пјесник, Иван Мажуранић, међу првима је покушао организовати културни геноцид над Србима, подвргавајући њихово културно биће кроатизацији.

Мажуранићев зачетак продужиће касније, мање или више, отворено све хрватске политичке странке од утицаја на власт или на власти. У том послу су били сагласни и они политичари с лијева и они с десна. Павелићев усташки фашистички режим чинио је то драстичним средствима, а Титов комунистички у мекој форми, али у крајњем резултату не мање ефикасно. Културни геноцид над Србима у Хрватској био је увијек гласник њиховог физичког уништавања. Тако је и Тито најавио Туђмана.

Хрватски културни и јавни радник у прошлом вијеку Исидор Кршњави записао је и ове ријечи: "Било је вријеме када се писало да све Србе треба сјекиром утући. Ова мисао има нешто за себе и то нешто врло важно, она, наиме, изриче отворено и досљедно једини начин којим би се дала провести хрватска мисао."

Касније ће Франц Фердинанд, 1905., формулисати и оснажити идеју о физичком уништењу Срба. Крајем прошлог вијека Хрвати су наговијестили шта би се могло десити у току овога и на самом његовом крају. Наиме, 1895, 1899, и 1902. у Загребу су организоване демонстрације и погроми на Србе и њихову имовину, и то све уз ону пјесму "Славо-Србом штрик за врат". Године 1909. организован је тзв. велеиздајнички процес против највиђенијих Срба из Хрватске. Познато је да је годину дана раније вођа хрватске националистичке Правашке странке, Јошуа Франк, добио сагласност од највиших војних кругова из Беча да у случају рата између Аустро-Угарске и Србије, због анексионе кризе 1908., може организовати покољ над свим Србима у Хрватској или их све протјерати.

Има јасних потврда о томе да би се нешто слично и десило да је Аустро-Угарска из Првог свјетског рата изишла као побједник.
Почетком Другог свјетског рата у Хрватској као сателиту фашистичких сила, у првом реду Њемацке, организован је геноцид над Србима, коме је по суровости и досљедности једнак само онај турски над Јерменима 1915. Усташки министар Миле Будак формулисао је рјешење српског питања у Хрватској овако: Једну трећину Срба побити, другу иселити, трећу прекрстити у католике и тако од њих направити Хрвате. У тим временима Хрвати су на најсвирепији начин уморили око 1.000.000 Срба. Срби су били главни носиоци борбе против фашизма у Хрватској а од 1941. до 1943. и једини. Српски борбени састави називани су из идеолошких разлога хрватским.

У само предвечерје овог тек минулог рата, професор Јован Рашковић, предсједник Српске демократске странке (СДС), видио је овакву атмосферу:
"Најприје смо дискриминисани да би се ускоро дискриминација претворила у терор и прогањање наших чланова и функционера. У исто вријеме се чланови СДС масовно отпуштају с посла и исељавају под терором. Њихова имовина се уништава. Према нашој процјени и сигурној евиденцији, срушено је или коначно оштећено више од 5000 кућа и станова чланова наше странке. Нема поштовања према имовини наших људи. У 4000 станова чланова СДС бесправно су се уселили Хрвати, без икаквих потешкоћа и са благословом власти". ("НИН, 21. јула 1992.)

У овом рату (1991-1995.) Хрвати стицајем околности нису убили преко милион Срба, али методи обрачуна са старим и немоћним, или са заробљеним српским борцима, били су исти као и у оном претходном рату, препуни нечувене суровости и некрофилног цинизма.

И послије двије године од завршетка рата етничка метла у Хрватској не престаје да ради. Пале се и руше преостале српске куће, отима се имовина повратника, а они се тероришу и убијају под патронатом хрватске државе.
Хрватска етничка метла чисти и трагове српског вјековног постојања па се, према извјештајима разних организација за људска права у Крајини накнадно пљачкају српске цркве и манастири, а гробља девастирају. Из истог извора, а и из других, сазнаје се о премлаћивањима и убијању Срба повратника. Све у име дуго сањане етнички чисте хрватске државе.


Светозар Борак, професор
српског језика и књижевности
Београд, август 1997. године
"Олуја" - удружени злочиначки подухват

Умјесто увода:

У ЧЕТИРИ дана „Олује“ уништено је око:
- 25.000 кућа
- 13.000 привредних објеката
- 182 задружна дома
- 56 здравствених станица
- 78 цркава
- 29 музеја
- 181 гробље
- 352 трговине
- 96 трафо-станица
- сви српски индустријски погони
- 920 споменика
- 211 угоститељских објеката
- 410 занатских радњи.

- у Крајини је прије „Олује“ живјело 450.000 Срба.
- 1991-1995. укупно је убијено 6.765 Срба.
- нестало је 2.670 Крајишника.

Упоређење пописа из 1991. и 2001. године показује да у Хрватској недостаје више од пола милиона Срба!

- Срби су у Хрватској остали без 50.000 станова. Велики број одузетих српских станова хрватске власти поклониле су својим „бранитељима“.

- У Хрватској је процесуирано 4.500 Срба за наводна најтежа дјела ратног злочина, са циљем да се застраше повратници.

- Хрватска државна агенција је на превару откупила више од 100 српских кућа за које бивши власници нису добили ни динара.


"Олуја", хрватско етничко чишћење Крајине

Четвртог августа 1995. године хрватске оружане снаге, уз одобрење и подршку НАТО-а, у садејству са снагама Хрватског вијећа одбране (ХВО) и Армије БиХ, извршиле су агресију на Српску област Крајина (Сјеверна Далмација, Лика, Кордун и Банија), у саставу Републике Српске Крајине. Агресија је извршена упркос чињеницама да је ова област била под заштитом УН-а (сектори Југ и Сјевер) и да су делегације РСК, дан прије у Женеви на састанку са хрватском делегацијом, пред представницима УН-а и у Београду пред представником САД, као водећом чланицом НАТО-а, прихватиле приједлог међународне заједнице за мирну реинтеграцију у Хрватску и заузврат добиле чврсте гаранције да напада неће бити.

Против крајишких Срба (око 220.000 житеља са око 30.000 војника) кренуло је око 200.000 војника из Хрватске и ХВО-а. Ако се томе додају муслиманске и НАТО снаге, агресора је било више него становника у Крајини, а омјер војника био је најмање 7:1 у корист агресора.

И док је цијела Крајина била изложена дотад невиђеној артиљеријској ватри и док су хрватски војници убијали и спаљивали све што је српско, Врховни комадант хрватске војске и предсједник Хрватске ФРАЊО ТУЂМАН, преко радија и ТВ-а, “у име демократске власти Хрватске” позивао је Србе “да остану код својих кућа и без бојазни за свој живот и своју имовину, дочекају хрватску власт”. За неколико дана неравноправне борбе сломљен је отпор Српске Војске Крајине (СВК).
Народ западне Крајине, поучен “историјским искуством”, креће у дотад највећу српску “сеобу” (преко 250.000 људи), на исток браћи по вјери и нацији.

Хрватски војници (а за њима нису заостајали ни муслимански) над Србима са којима су дошли у контакт, употребљавали су већ толико пута испробане методе ликвидација (клања, спаљивања, метак у потиљак, бацање у јаме...) али и неке нове методе (замрзавање и спаљивање хемикалијама).

И кад је престао сваки отпор СВК, агресор је убијао људе у избјегличким колонама и до Уне и преко Уне дубоко у територију Републике Српске. На путевима којима су се кретале крајишке избјегличке колоне остајали су лешеви убијених артиљеријским гранатама, авионским бомбама, снајперским
хицима, ножевима...

На евиденцији Веритаса налазе се имена 1.943 погинулих и несталих Срба из ове акције и послије, од чега 1.199 цивила, а међу њима 523 жене и 12 ђеце.
Око 1.500 припадника СВК преживјело је заробљавање, од којих се 15-ак још налази у хрватским затворима, осуђених за ђела ратног злочина.
Око 3.200 старих и немоћних, који нису хтјели или нису могли напустити огњишта, на силу су интернирани у логоре за цивиле.

Крајина је опустошена, опљачкана па порушена и запаљена. Нису били
поштеђени ни црквени, културни, историјски српски, као ни антифашистички,
споменици.
Иако је било очигледно да је хрватска власт предузела ову агресију због оптирања територије без српске већине која је на њему живјела, Савјет безбједности, осим “снажне осуде хрватске војне офанзиве великих размјера” (Р 1009/95), није донио, ни овога пута, било какве казнене мјере против агресора.

Предсједник Хрватске Фрањо Туђман је могао да, без бојазни од било каквих посљедица, већ 06. августа на книнској тврђави, у побједничком заносу, узвикује да су “Срби добровољно напустили Крајину” (самопрогнали се!) и да у хрватском Сабору 15. јануара 1996. године констатује “успјешним извођењем акције ‘Олуја’ за свагда је ријешен главни унутрашњи проблем хрватске државе”.

Највећи парадокс ове агресије, као уосталом и оних које су јој претходиле (“Миљевачки плато”, “Масленица”, “Медачки џеп” и “Бљесак”) налази се у чињеници што је агресор била чланица УН-а а Крајина зона под заштитом исте организације и што су неке друге чланице те организације одобриле и учествовале у самој агресији.

Девет година послије, Бил Клинтон, тадашњи предсјендик САД и најмоћније силе на свијету, у својим мемоарима “Мој живот”, истиче да је “навијао за Хрвате” у вријеме “Олује”, у чему га је подржао једино тадашњи њемачки канцелар Хелмут Кол. Клинтон, је заправо, признао оно што смо ми крајишки Срби од почетка знали и добро осјетили на својој кожи и што нас је коштало незапамћеног егзодуса, највећег послије Другог свјетског рата.

А гдје смо ми крајишки Срби данас једанаест година послије изгона?

- И даље смо (углавном) прогнаници, бескућници, апатриди и исељеници, оптерећени епитетима агресора и ратних злочинаца.

- И даље постављамо иста питања: како можемо бити агресори у држави у којој смо били конститутиван народ и како можемо бити злочинци када су нас преко 1% побили, преко 2/3 прогнали и уништили нам сву приватну имовину и све историјске, културне и духовне споменике.

- И даље се желимо вратити у свој завичај, на своја имања и у своје станове.

- И даље желимо сакупити кости побијених рођака и сахранити их по нашим православним обичајима.

- И даље нас хапсе на основу измишљених оптузница и тајних потјерница и спискова, и даље нас осуђују у намјештеним процесима. 300.000 прогнаника из завичаја својих ђедова сваког момента може да очекује да буде судски прогањано и оптужено за наводне ратне злочине од државе која нам је отела куће, вјековну имовину и поубијала десетине хиљада људи.

- И даље им сметамо …Желимо да се вратимо на огњишта али желимо да наш повратак буде достојан човјека на почетку трећег миленијума.
Свјесни смо да Хрватска и даље онемогућава или отежава наш повратак преко великог броја дискриминирајућих закона, на основу којих нам је и одузела многа економска, грађанска и политичка права и да добровољно нити жели нити хоће да поново наруши етничким чишћењем стечену и дуго очекивану “демографску равнотежу”.
Знамо и да релевантни фактори из међународне заједнице за све то знају и да скоро ништа не предузимају предузимају да се велика историјска и људска неправда према крајишким Србима, којој су и сами увелико кумовали, колико толико исправи.

Ипак Тужилаштво Хашког трибунала оптужило је хрватске генерале (АНТУ ГОТОВИНУ, ИВАНА ЧЕРМАКА и МЛАДЕНА МАРКАЧА) “да су током и након операције "Олуја" са другима, укључујући и предсједника ФРАЊУ ТУЂМАНА, судјеловали у удруженом злочиначком подухвату чији је заједнички циљ био присилно и трајно уклањање српског становништва из регије Крајина, између осталог пљачкањем, оштећивањем и потпуним разарањем имовине српског становништва, како би се припаднике тог становништва одвратило да се врате и поново настане у својим домовима”.

Када овакве оптужбе буду верификоване и пресудом Хашког трибунала, а вјерујемо да ће се и то десити једног дана, ми крајишки Срби, као конститутиван народ у Хрватској до 1990. године, имаћемо пуно право макар на широку аутономију по европским стандардима.
Хрватска је постала и кандидат за члана Европске уније. То је нама крајишким Србима, вјероватно, посљедња шанса да, памећу и мудрошћу, а не пушкама и тенковима, повратимо све оно што нам је силом одузето. Због тога и не смијемо дозволити да Хрватска, без правичног рјешења “српског питања”, и постане дио Европе.


Nazad na vrh Ići dole
Iva

avatar

Broj poruka : 1826
Datum upisa : 28.02.2012
Godina : 35

PočaljiNaslov: Re: Zlocinacka operacija "Oluja"   Pet Avg 03, 2012 11:59 pm

Imam samo jedno pitanje: Jesu li ili nisu i Srbi cinili zlocine u tom ratu (ili bilo kom ratu 90-tih, posto ih je vise bilo)?
I samo da napomenem da ne pitam sa ikakvom zlom namerom ili optuzujuce.

_________________
"Za dvadeset godina bićete razočarani ne onim što ste uradili, već onim što niste. Uhvatite povetarac svojim jedrima. Pokidajte sigurne veze. Isplovite iz zaštićene luke. Istražujte. Sanjajte. Otkrivajte."

Daisypath Anniversary tickers
Nazad na vrh Ići dole
Lus

avatar

Broj poruka : 1746
Datum upisa : 29.02.2012
Lokacija : na suncanoj strani ulice

PočaljiNaslov: Re: Zlocinacka operacija "Oluja"   Sub Avg 04, 2012 1:18 am

Jesu Iva, to nije sporno! Ali je isto tako KRISTALNO JASNO da Srbi ne slave NIKAKAV DRZAVNI PRAZNIK KADA SU UBIJALI DRUGE NARODE. A ONI SLAVE I PONOSE SE TIME!

A sto se tice ubijanja u ratu, pa sta se ocekuje drugo! rat je rat. ubij ti ili ce taj tebe!

_________________
" -Si supiera que esta fuera la última vez que te vea salir por la puerta, te daría un abrazo, un beso y te llamaría de nuevo para darte más- "
Nazad na vrh Ići dole
Iva

avatar

Broj poruka : 1826
Datum upisa : 28.02.2012
Godina : 35

PočaljiNaslov: Re: Zlocinacka operacija "Oluja"   Sub Avg 04, 2012 1:26 am

Sve to stoji. To sta su Hrvati Srbima radili u sva tri rata je van svakog poimanja. Npr. Jasenovac je logor koji je u u Trecem Rajhu bio na glasu kao najokrutniji. Gestapo bi im pozavideo na metodama.A vecina zatvorenika su bili Srbi.

Medjutim, po meni je jako vazno da se svaki, ali svaki put, kad se navode zlocini i zlocinici to navede u potpunosti. Bez obzira na cijoj su "strani".

I to ne zato sto sad mi treba da budemo moralni i divni i fer. Vec zato sto dok se to jednom ne uradi ovakve ce se stvari ponavljati. Opet primer Jasenovca: komunisti su izmislili svakakva opravdanja za njegovo postojanje, a mnogo toga (sigurna sam) nikad nije ni izaslo u javnost, sve sa ciljem da se odrzi bratstvo i jedinstvo. Da se na vreme u skolama ucilo o zverstvima koja su tamo cinjena mozda ne bi 50 godina kasnije opet bilo "Srbe na vrbe".

Zato treba i o srpskim zlocincima pricati, svaki put kad se hrvatski ili siptarski pomenu. Da se ne bi ponavljalo.


I ovo jos da dodam. Ko god, koje god nacionalnosti bio, ko je ubio, silovao, mucio nekog drugog, ce pred Boga i pravdu. Kad, tad. Ako i od ljudske pravde pobegne od Bozije nece.Slaba je to uteha zrtvama, ali takav je ljudski rod. Zveri.

_________________
"Za dvadeset godina bićete razočarani ne onim što ste uradili, već onim što niste. Uhvatite povetarac svojim jedrima. Pokidajte sigurne veze. Isplovite iz zaštićene luke. Istražujte. Sanjajte. Otkrivajte."

Daisypath Anniversary tickers
Nazad na vrh Ići dole
vitaaaaa

avatar

Broj poruka : 100
Datum upisa : 17.05.2012

PočaljiNaslov: Re: Zlocinacka operacija "Oluja"   Sub Avg 04, 2012 1:55 am

Iva koliko sam ja citala o Trecem rajhu i o logorima Jasenovac je malo izvikan... Bas se u "Smrt je moj zanat" (prica generala koji je glavni i odgovorni za Ausvic navodi koliko je Jasenovac nebitan). Realno navode se neke brojke mrtvih sto bi znacilo da je Srba pre Drugog svetskog rata bilo neverovatno mnogo (gotovo da smo bili medju najbrojnijim narodima u svetu al eto ubise nas Hrvati u Jasenovcu),samo sto se zaboravlja da je 1918 god.zavrsen Prvi svetski rat u kome je Srbija izgubila 1/3 stanovnika,uglavnom muskaraca. Mislim da su brojke iz Jasenovca preuvelicavane,ali mi smo taj rat dobili pa mozemo da navodimo sta god hocemo. Oni su gradjanski rat dobili i sad rade sta hoce,mogu da slave koji hoce,a mi moramo da cutimo. Tako je kroz celu istoriju bilo i bice.
I stara SFRJ je slavila razne praznike oslobodjenja od Nemaca kao drzavne a sigurno Fasisti nisu na finm i lep nacin zamoljeni da napuste Srbiju. Tad se niko nije bunio! Izgubili smo rat a pobednici pisu istoriju i kraJ!
Nazad na vrh Ići dole
von richthofen

avatar

Broj poruka : 58
Datum upisa : 07.03.2012
Godina : 45

PočaljiNaslov: Re: Zlocinacka operacija "Oluja"   Sub Avg 04, 2012 2:02 am

vitaaaaa ::
Iva koliko sam ja citala o Trecem rajhu i o logorima Jasenovac je malo izvikan... Bas se u "Smrt je moj zanat" (prica generala koji je glavni i odgovorni za Ausvic navodi koliko je Jasenovac nebitan). Realno navode se neke brojke mrtvih sto bi znacilo da je Srba pre Drugog svetskog rata bilo neverovatno mnogo (gotovo da smo bili medju najbrojnijim narodima u svetu al eto ubise nas Hrvati u Jasenovcu),samo sto se zaboravlja da je 1918 god.zavrsen Prvi svetski rat u kome je Srbija izgubila 1/3 stanovnika,uglavnom muskaraca. Mislim da su brojke iz Jasenovca preuvelicavane,ali mi smo taj rat dobili pa mozemo da navodimo sta god hocemo. Oni su gradjanski rat dobili i sad rade sta hoce,mogu da slave koji hoce,a mi moramo da cutimo. Tako je kroz celu istoriju bilo i bice.
I stara SFRJ je slavila razne praznike oslobodjenja od Nemaca kao drzavne a sigurno Fasisti nisu na finm i lep nacin zamoljeni da napuste Srbiju. Tad se niko nije bunio! Izgubili smo rat a pobednici pisu istoriju i kraJ!

Vita zamolicu te da postavis podatke o generalu, daj mi komandnu liniju, formacijski raspored, cin, operativnu grupu, nadleznosti i dokumenta po kojima je "Jasenovac izvikan", Hvala unapred bio bih ti zahvalan na podacima.
Nazad na vrh Ići dole
vitaaaaa

avatar

Broj poruka : 100
Datum upisa : 17.05.2012

PočaljiNaslov: Re: Zlocinacka operacija "Oluja"   Sub Avg 04, 2012 2:14 am

Ne mogu ti dati vecinu stvari koje trazis jer se njegovi licni podaci kao (ime,mesto rodjenja,cin,i ostalo kriju). On je narator. Malo podataka ima o njemu i njegovom licnom zivotu(ozenjen imao 3 dece,ucesnik Prvog svetskog rata,godina kad se prikljucuje Rajhu). Vise se sve bazira na osmisljanju logora (za koja je on zaduzen,od gasnih komora,do pecnica za ljude cuvenih "Bliznakinja",i na prezivljavanju sopstvenog zla koji siri). Streljan,priznao direktnu odgovornost za ubistvo preko 3 000 000 000 ljudi (ima isecak sa sudjenja kada navodi tacan broj jer kako on kaze "u Rajhu je vazna svaka cifra",i to samo onih iz Ausvica). Inace ironija je sto se covek nikad nije sreo sa Hitlerom vec je sve obavljao preko Himlera. Sve je bazirano na osnivanju i funkcionisanju logora u toj knjizi.
Nazad na vrh Ići dole
von richthofen

avatar

Broj poruka : 58
Datum upisa : 07.03.2012
Godina : 45

PočaljiNaslov: Re: Zlocinacka operacija "Oluja"   Sub Avg 04, 2012 2:23 am

vitaaaaa ::
Ne mogu ti dati vecinu stvari koje trazis jer se njegovi licni podaci kao (ime,mesto rodjenja,cin,i ostalo kriju). On je narator. Malo podataka ima o njemu i njegovom licnom zivotu(ozenjen imao 3 dece,ucesnik Prvog svetskog rata,godina kad se prikljucuje Rajhu). Vise se sve bazira na osmisljanju logora (za koja je on zaduzen,od gasnih komora,do pecnica za ljude cuvenih "Bliznakinja",i na prezivljavanju sopstvenog zla koji siri). Streljan,priznao direktnu odgovornost za ubistvo preko 3 000 000 000 ljudi (ima isecak sa sudjenja kada navodi tacan broj jer kako on kaze "u Rajhu je vazna svaka cifra",i to samo onih iz Ausvica). Inace ironija je sto se covek nikad nije sreo sa Hitlerom vec je sve obavljao preko Himlera. Sve je bazirano na osnivanju i funkcionisanju logora u toj knjizi.

A dokumenta o terminu "Jasenovac izvikan" jel imas ?
Nazad na vrh Ići dole
von richthofen

avatar

Broj poruka : 58
Datum upisa : 07.03.2012
Godina : 45

PočaljiNaslov: Re: Zlocinacka operacija "Oluja"   Sub Avg 04, 2012 2:28 am

Iva ::
Sve to stoji. To sta su Hrvati Srbima radili u sva tri rata je van svakog poimanja. Npr. Jasenovac je logor koji je u u Trecem Rajhu bio na glasu kao najokrutniji. Gestapo bi im pozavideo na metodama.A vecina zatvorenika su bili Srbi.

Medjutim, po meni je jako vazno da se svaki, ali svaki put, kad se navode zlocini i zlocinici to navede u potpunosti. Bez obzira na cijoj su "strani".

I to ne zato sto sad mi treba da budemo moralni i divni i fer. Vec zato sto dok se to jednom ne uradi ovakve ce se stvari ponavljati. Opet primer Jasenovca: komunisti su izmislili svakakva opravdanja za njegovo postojanje, a mnogo toga (sigurna sam) nikad nije ni izaslo u javnost, sve sa ciljem da se odrzi bratstvo i jedinstvo. Da se na vreme u skolama ucilo o zverstvima koja su tamo cinjena mozda ne bi 50 godina kasnije opet bilo "Srbe na vrbe".

Zato treba i o srpskim zlocincima pricati, svaki put kad se hrvatski ili siptarski pomenu. Da se ne bi ponavljalo.


I ovo jos da dodam. Ko god, koje god nacionalnosti bio, ko je ubio, silovao, mucio nekog drugog, ce pred Boga i pravdu. Kad, tad. Ako i od ljudske pravde pobegne od Bozije nece.Slaba je to uteha zrtvama, ali takav je ljudski rod. Zveri.

Писмо генерала Александра Лузана Мусолинију
________________________________________
"Дуче! Моја безгранична оданост према Вама ми, надам се, даје за право да, у нечему, одступим од строгог војничког протокола. Зато и журим да Вам опишем један догађај којему сам, уназад три седмице, лично присуствовао. Обилазећи среска места Столац, Чапљину и Љубиње (између 60 и 130 км северно од Дубровника) - сазнам од наших обавештајних официра да су Павелићеве усташе, претходног дана, починиле неки злочин у једном селу (Пребиловци), и да ће, кад се то прочује, околни Срби поново да се узнемире. Недостају ми речи да опишем оно што сам тамо затекао. У великој школској учионици, затекао сам заклану учитељицу и 120 њених ученика! Ниједно дете није било старије од 12 година! Злочин је неумесна и невина реч - то је превазилазило свако лудило! Многима су одсекли главе и поређали их по ђачким клупама. Из распорених утроба усташе су извукле црева и, као новогодишње врпце, растегли их испод плафона и ексерима укуцали у зидове! Рој мува и несношљив смрад нису дозвољавали да се ту дуже задржимо. Приметио сам начети џак соли у ћошку и згрануто установио да су их клали полако, солећи им вратове! И, таман кад смо одлазили, у задњој клупи се зачуло дечје кркљање. Пошаљем двојицу војника да виде шта је. Изнели су једног ђака, још је био у животу, дисао је са напола пресеченим гркљаном! Својим колима одвезем то јадно дете у нашу војну болницу, повратимо га свести и од њега сазнамо пуну истину о трагедији. Злочинци су најпре, на смену, силовали учитељицу Српкињу (име јој је Стана Арнаутовић) и онда је, пред децом, убили. Силовали су и девојчице од осам година. За све то време, певао је силом доведени оркестар Цигана и ударао у тамбуре! На вечну срамоту наше, римске цркве - и један божји човек, један жупник, у свему томе је учествовао! Дечак кога смо спасили, брзо се опоравио. И чим је рана зарасла, нашом непажњом побегао је из болнице и отишао у своје село, да тражи родбину. Послали смо патролу за њим, али узалуд: нашли су га на прагу куће закланог! Од хиљаду и нешто душа, у селу више нема никога! Истога дана (то смо открили касније) кад је извршен злочин у школи, усташе су похватале још 700 становника села Пребиловци и све их бацили у јаму или на животињски начин на путу до јаме побили. Спасило се само око 300 мушкараца: једино је њима успело да пробију усташки обруч око села и да побегну у планину! Тих 300 преживелих јаче је од најелитније Павелићеве дивизије. Све што су имали да изгубе, они су изгубили! Децу, жене, мајке, сестре, куће, имовину. Чак су и страха од смрти ослобођени. Смисао њиховог живота је једино у освети, у страшној освети њих је, у неку руку, и стид што су преживели! А таквих села, као што су Пребиловци, пуна је Херцеговина, Босна, Лика, Далмација. Покољи Срба су достигли такве размере да су, у тим крајевима, загађени и многи водени извори. Из једног врела у Поповом Пољу, недалеко од јаме у коју је бачено 4.000 Срба, избијала је црвенкаста вода, лично сам се у то уверио! На савест Италије и наше културе пашће неизбрисива мрља, ако се, док је време, не дистанцирамо од усташа и не спречимо да се нама припише да подржавамо безумље!"

Ива, очигледно по твоме прво жртве треба да признају злочине да би оправдале џелате !
Nazad na vrh Ići dole
Iva

avatar

Broj poruka : 1826
Datum upisa : 28.02.2012
Godina : 35

PočaljiNaslov: Re: Zlocinacka operacija "Oluja"   Sub Avg 04, 2012 2:31 am

U celoj prici o logorima, etnickom ciscenju i svim drugim grozotama XX veka, najamnje su bitne brojke. Da je i samo jedan covek ubijen zbog toga sto je "pogresne" vere, nacionalnosti ili boje koze, mnogo je.
Meni je neverovatno i daleko bitnije da se jednom za navek shvati odakle coveku tolika mrznja da to moze da uradi.
O Jasneovcu sam citala, davno pisala neki seminarski, i ono sto sam nasla je strasno. Mrznja sa kojom su ubijani ljudi, stvari koje su tim ljudima radjene...Strah me i da pomislim na sta je sve covek spreman.

Zato Jasenovac nije izvikan, kao ni Ausvic. O tome treba govoriti, sto vise, sto cesce, sa dokazima. Da ne bi nekom opet palo na pamet da je u redu upasti kod komsije u kucu i silovati mu zenu i cerku, a onda ih sve pobiti, samo zato sto su druge vere.

_________________
"Za dvadeset godina bićete razočarani ne onim što ste uradili, već onim što niste. Uhvatite povetarac svojim jedrima. Pokidajte sigurne veze. Isplovite iz zaštićene luke. Istražujte. Sanjajte. Otkrivajte."

Daisypath Anniversary tickers
Nazad na vrh Ići dole
von richthofen

avatar

Broj poruka : 58
Datum upisa : 07.03.2012
Godina : 45

PočaljiNaslov: Re: Zlocinacka operacija "Oluja"   Sub Avg 04, 2012 2:33 am

Iva ::
U celoj prici o logorima, etnickom ciscenju i svim drugim grozotama XX veka, najamnje su bitne brojke. Da je i samo jedan covek ubijen zbog toga sto je "pogresne" vere, nacionalnosti ili boje koze, mnogo je.
Meni je neverovatno i daleko bitnije da se jednom za navek shvati odakle coveku tolika mrznja da to moze da uradi.
O Jasneovcu sam citala, davno pisala neki seminarski, i ono sto sam nasla je strasno. Mrznja sa kojom su ubijani ljudi, stvari koje su tim ljudima radjene...Strah me i da pomislim na sta je sve covek spreman.

Zato Jasenovac nije izvikan, kao ni Ausvic. O tome treba govoriti, sto vise, sto cesce, sa dokazima. Da ne bi nekom opet palo na pamet da je u redu upasti kod komsije u kucu i silovati mu zenu i cerku, a onda ih sve pobiti, samo zato sto su druge vere.

Тако је !
Nazad na vrh Ići dole
Iva

avatar

Broj poruka : 1826
Datum upisa : 28.02.2012
Godina : 35

PočaljiNaslov: Re: Zlocinacka operacija "Oluja"   Sub Avg 04, 2012 2:34 am

von richthofen ::
Ива, очигледно по твоме прво жртве треба да признају злочине да би оправдале џелате !

Nije mi jasno odakle si izvukao ovaj zakljucak?

_________________
"Za dvadeset godina bićete razočarani ne onim što ste uradili, već onim što niste. Uhvatite povetarac svojim jedrima. Pokidajte sigurne veze. Isplovite iz zaštićene luke. Istražujte. Sanjajte. Otkrivajte."

Daisypath Anniversary tickers
Nazad na vrh Ići dole
von richthofen

avatar

Broj poruka : 58
Datum upisa : 07.03.2012
Godina : 45

PočaljiNaslov: Re: Zlocinacka operacija "Oluja"   Sub Avg 04, 2012 2:37 am

Iva ::
von richthofen ::
Ива, очигледно по твоме прво жртве треба да признају злочине да би оправдале џелате !

Nije mi jasno odakle si izvukao ovaj zakljucak?

Ево одавде :

"Zato treba i o srpskim zlocincima pricati, svaki put kad se hrvatski ili siptarski pomenu. Da se ne bi ponavljalo."

Nazad na vrh Ići dole
Iva

avatar

Broj poruka : 1826
Datum upisa : 28.02.2012
Godina : 35

PočaljiNaslov: Re: Zlocinacka operacija "Oluja"   Sub Avg 04, 2012 2:45 am

Pa zar ne treba? Ako je neko ko sebe naziva Srbinom otisao i zaklao komsiju Hrvata zar o tome treba cutati zato sto je Srbin? Ili ako je Mladic (i ovog snimka se secam, mada ne tvrdim da je istinit, mediji su cudo nevidjeno, zato i kazem "ako je") rekao vojnicima da imaju pravo da siluju zene, treba li o tome cutati? Ili ako su na Kosovu gazili Albance tenkovima na sred Pristine, treba li o tome cutati?
A pre nego sto mi odgovoris reci cu ti samo da su sa Juga mnogi bili na Kosovu i kad su se vratili pricali su strahote.

Zasto cutati o zlocincima? Zbog koga? Zbog zrtvi? U ime koje zrtve su se ljudi klali, ubijali, mucili, u cije ime su paljene crkve, kuce? Za cije dobro? I sta ce dobro da donese ako se ne bude otkrila istina, tj svako poimence ko je odgovoran za takve stvari da odgovara, sa bilo cije strane (pa i sa nase). Je l' Hrvatima na cast sto je Gotovina na slobodi? A svi znaju sta je radio. Ili mozda Albancima sto im je Taci premijer, ili sta god da je, djavo ga odneo? I ako i jeste njima na cast, treba li Srbija da se spusta na taj nivo?

I ovo jos: ako je jedan, dva ili njih petorica upadalo i pljackalo i cinilo zvesrtva, njih treba uhapsiti. A jedan od razloga je i taj sto nije cela vojska to radila i ne treba da ljudi koji su casno branili svoju zemlju ispastaju zbog tudjih gluposti i neljudskosti.

No, kao sto rekoh, sto ne resi covek, resice onaj odozgo. Svakome prema zasluzi. Preslaba je ljudska pamet kad treba deliti pravdu. Izgleda da smo za zverstva mnogo vise sposobni._________________
"Za dvadeset godina bićete razočarani ne onim što ste uradili, već onim što niste. Uhvatite povetarac svojim jedrima. Pokidajte sigurne veze. Isplovite iz zaštićene luke. Istražujte. Sanjajte. Otkrivajte."

Daisypath Anniversary tickers


Poslednji izmenio Iva dana Sub Avg 04, 2012 2:49 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
vitaaaaa

avatar

Broj poruka : 100
Datum upisa : 17.05.2012

PočaljiNaslov: Re: Zlocinacka operacija "Oluja"   Sub Avg 04, 2012 2:45 am

U njegovom svedocenju se navodi da zatvorenici Jasenovca nisu trpeli torture poput onih u vecim logorima. Pradeda preziveo Jasenovac,za zivota je govorio "bilo je tesko ".kad se uporede brojke nekako su nerealne moj deda je rodjen 1920 tj u onoj Srbiji posle Prvog svetskog rata i pradeda koji je umro 1992 je ucesnik oba rata. Niko ne kaze da nas nisu ubijali ali su dobili poslednji rat i sad mogu da rade sta hoce. Da smo napravili Veliku Srbiju kako smo planirali i mi bi slavili taj dan. Ne zelim da ispadne da podrzavam jedne a ne druge ali mislim da je vreme da prihvatimo stvarnost. Izgubili smo rat,bombardovani smo,izgubili smo deo teritorije a mi 20 god vec gledamo "sta oni tamo rade",necemo dobiti pravdu. Ne kazem da se zrtve treba zaboraviti ali zlocin je Srebrnica,zlocin je Oluja bolje da nas bude sramota sto smo dozvolili da nam svakakvi rasparcaju drzavu a mi da se pokoljemo ko zveri. I mi i oni i svi!
EDIT: Sva moja podrska ide gospodinu Mladicu,on je branio svoj narod! Sve su komandovali neki drugi!
EDIT: Slazem se sa Ivom npr svi mi znamo sta je Arkan uradio Vukovaru (katolickom gradu),to svi Srbi iz okoline Vukovara pricaju sa mukom,covek koji je otisao tamo da ubija i krade (ne da brani bilo koga), a danas je njegova "jadna" udovica nama "majka Srbije","kraljica",zena koja je kriminalac i jos je osudjena zbog toga. Da smo mi nevini,pravedni i casni kao narod koliko volimo da pricamo ne bi ona punila Usce i bila najpoznatija,najbogatija...


Poslednji izmenio vitaaaaa dana Sub Avg 04, 2012 2:59 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Lara

avatar

Broj poruka : 1445
Datum upisa : 29.02.2012

PočaljiNaslov: Re: Zlocinacka operacija "Oluja"   Sub Avg 04, 2012 2:58 am

Slazem se sa Ivom. Ali ne mislim da ce neka kosmicka pravda to resiti. Ne mislim da idemo pred boga na istinu. Mislim da cemo svi da platimo cenu ljudskog uma i zla koje on moze proizvesti.
"Ako spasis jedan zivot, spasio si ceo svet."
Gledala sam sinoc Sindlerovu listu, pa sam pod utiskom.
Samo da rata ne bude, ludila medju ljudima..
Nazad na vrh Ići dole
von richthofen

avatar

Broj poruka : 58
Datum upisa : 07.03.2012
Godina : 45

PočaljiNaslov: Re: Zlocinacka operacija "Oluja"   Sub Avg 04, 2012 3:02 am

Operacija "Oluja" je drzavni akt i politika hrvatske drzave prema celom Srpskom narodu, zato je operacija "Oluja" monstruozna tvorevina jer od drugog svetskog rata nije vidjeno tako temeljno i sistematsko unistavanje jednog naroda na celom njegovom zivotnom prostoru koji se prostirao preko 600km duzine !
Nazad na vrh Ići dole
Iva

avatar

Broj poruka : 1826
Datum upisa : 28.02.2012
Godina : 35

PočaljiNaslov: Re: Zlocinacka operacija "Oluja"   Sub Avg 04, 2012 3:13 am

Nazalost vidjeno je za vreme Drugog svetskog rata, a i Prvog. U medjuvremenu su se pravili da nas mnogo vole. Samo ne znam hoce li Srbi biti dovoljno glupi da opet udju u zajednicu sa njima?

To je sto se Oluje tice, ali sve ono sto sam rekla o zlocincima i zlocinima stoji i dalje. Svako treba da plati za svoja dela.

_________________
"Za dvadeset godina bićete razočarani ne onim što ste uradili, već onim što niste. Uhvatite povetarac svojim jedrima. Pokidajte sigurne veze. Isplovite iz zaštićene luke. Istražujte. Sanjajte. Otkrivajte."

Daisypath Anniversary tickers
Nazad na vrh Ići dole
von richthofen

avatar

Broj poruka : 58
Datum upisa : 07.03.2012
Godina : 45

PočaljiNaslov: Re: Zlocinacka operacija "Oluja"   Sub Avg 04, 2012 3:32 am

Istorija nam je pokazla jednu stvar na Balkanu da su svi narodi imali do sad a i sad imaju urodjenu patolosku mrznju prema svemu sto je Srbsko, ni sam neznam cemu ta tolika mrznja balkanskih naroda prema Srbima, ali je ona urodjena u njihovu svest i pokazala se vrlo uspesnom. Prvo su ubijali i terorisali a posle kad dodje do odgovora posle smo mi zlocinci, nazalosr sad Srbska omladina se utrkuje sa Srbskim neprijateljima ko ce vise da pljuje po svom narodu, ali dok se ubijaju Srbi to nije toliko bitno i nema veze, ali kad odgovore Srbi onda svakakva govna i izrodi krenu da pljuju, tako je to.
Nazad na vrh Ići dole
Iva

avatar

Broj poruka : 1826
Datum upisa : 28.02.2012
Godina : 35

PočaljiNaslov: Re: Zlocinacka operacija "Oluja"   Sub Avg 04, 2012 4:20 am

Iskreno se nadam da nisi nas uracunao u tu "omladinu". Prvo sto, bar ja, nisam ni toliko mlada, a ni izrod.
Sve dok mi kao narod ne budemo malo sisli sa oblaka na zemlju desavace nam se sta nam se desava. Ako nazivam stvari kakve jesu (jer onaj ko ubije, zakolje, siluje, muci, pali...jeste zlocinac) to ne znaci da manje volim Srbiju od tebe ili bilo koga drugog. A inace i ja sam Srpkinja, i moji su roditelji Srbi, i moji prijatelji, ljudi pored kojih sam odrasla, isto su Srbi i ne dam nikome da ih zove ubicama i zlocincima, jer nikome nikada nisu zlo naneli. Zato je bitno da se oni koji to jesu cinili izvedu pred sud. Zato da ne bi bio kriv ceo srpski narod, jer nije.

I za mene oni koji su sve to cinili mozda jesu rodjeni u Srbiji ali SRBI NISU, bar ne po cojstvu i junastvu. I izdali su sve sto je srpsko i sto su preci njihovi vekovima cuvali i sticali, a to je pre svega cast i obraz. A pljunuli su na obraz i casnim ljudima sa kojima su se borili i koji su kosti ostavili na kojekakvim poljima i gudurama. Prema tome zaobidji me sa tom "izdajnickom" politikom, molim te.

_________________
"Za dvadeset godina bićete razočarani ne onim što ste uradili, već onim što niste. Uhvatite povetarac svojim jedrima. Pokidajte sigurne veze. Isplovite iz zaštićene luke. Istražujte. Sanjajte. Otkrivajte."

Daisypath Anniversary tickers
Nazad na vrh Ići dole
von richthofen

avatar

Broj poruka : 58
Datum upisa : 07.03.2012
Godina : 45

PočaljiNaslov: Re: Zlocinacka operacija "Oluja"   Sub Avg 04, 2012 4:37 am

Iva ::
Iskreno se nadam da nisi nas uracunao u tu "omladinu". Prvo sto, bar ja, nisam ni toliko mlada, a ni izrod.
Sve dok mi kao narod ne budemo malo sisli sa oblaka na zemlju desavace nam se sta nam se desava. Ako nazivam stvari kakve jesu (jer onaj ko ubije, zakolje, siluje, muci, pali...jeste zlocinac) to ne znaci da manje volim Srbiju od tebe ili bilo koga drugog. A inace i ja sam Srpkinja, i moji su roditelji Srbi, i moji prijatelji, ljudi pored kojih sam odrasla, isto su Srbi i ne dam nikome da ih zove ubicama i zlocincima, jer nikome nikada nisu zlo naneli. Zato je bitno da se oni koji to jesu cinili izvedu pred sud. Zato da ne bi bio kriv ceo srpski narod, jer nije.

I za mene oni koji su sve to cinili mozda jesu rodjeni u Srbiji ali SRBI NISU, bar ne po cojstvu i junastvu. I izdali su sve sto je srpsko i sto su preci njihovi vekovima cuvali i sticali, a to je pre svega cast i obraz. A pljunuli su na obraz i casnim ljudima sa kojima su se borili i koji su kosti ostavili na kojekakvim poljima i gudurama. Prema tome zaobidji me sa tom "izdajnickom" politikom, molim te.

Iva naravno da nisam mislio na tebe, i naravno da se slazem da svi oni koji su sramotili Srbsku Vojsku i Zastavu treba da odgovaraju !

P.S.

Samo mi reci o kakvoj "izdajnickoj" politici je rec, nije valjda da si ljuta na mene pale
Nazad na vrh Ići dole
Iva

avatar

Broj poruka : 1826
Datum upisa : 28.02.2012
Godina : 35

PočaljiNaslov: Re: Zlocinacka operacija "Oluja"   Sub Avg 04, 2012 4:55 am

Nisam ljuta. Samo si mi zazvucao kao Tv iz 90-tih: Ili si sa nama ili si izadjnik.

Ma ljudi treba prvo da imaju i slusaju sopstvenu savest. Valjda se onda ne bi takve stvari desavale.

Ja sam inace mali cudak. Jezivo me zanima sve o Nemackoj i Drugom svetskom ratu, posebno to sta su i zasto radili Jevrejima, zatim Ruanda 90 i neke godine. Isto me tako zanima i to sta se zaista desavalo devedesetih na nsaim prostorima, s tim sto mislim da mi je to previse blizu i vremenski i prostorno i ljudski da bih mogla da svarim sve informacije. Od nekih filmova zaista mi danima nije bilo dobro.

Sad sam nabavila i gledam filmove o Trecem Rajhu i zakljucujem da su ljudi ovce. Pratice svakoga ko dovoljno podvikne i podigne stap.

Uglavnom sve to gledam i pratim jer nikako da sama sebi odgovorim sta je to sto kvrcne u coveku pa moze bez ikakve grize savesti da ubije ili posalje u gasnu komoru. Do sad mi je najverovatnije objasnjenje koje sam nasla bilo nedostatak empatije prema drugom coveku.

I iskreno, previse cesto se to ponavljalo u poslednjih sto godina, plasim se da ce se ponoviti jos neki put.


_________________
"Za dvadeset godina bićete razočarani ne onim što ste uradili, već onim što niste. Uhvatite povetarac svojim jedrima. Pokidajte sigurne veze. Isplovite iz zaštićene luke. Istražujte. Sanjajte. Otkrivajte."

Daisypath Anniversary tickers
Nazad na vrh Ići dole
von richthofen

avatar

Broj poruka : 58
Datum upisa : 07.03.2012
Godina : 45

PočaljiNaslov: Re: Zlocinacka operacija "Oluja"   Sub Avg 04, 2012 5:01 am

Iva ::
Nisam ljuta. Samo si mi zazvucao kao Tv iz 90-tih: Ili si sa nama ili si izadjnik.

Ma ljudi treba prvo da imaju i slusaju sopstvenu savest. Valjda se onda ne bi takve stvari desavale.

Ja sam inace mali cudak. Jezivo me zanima sve o Nemackoj i Drugom svetskom ratu, posebno to sta su i zasto radili Jevrejima, zatim Ruanda 90 i neke godine. Isto me tako zanima i to sta se zaista desavalo devedesetih na nsaim prostorima, s tim sto mislim da mi je to previse blizu i vremenski i prostorno i ljudski da bih mogla da svarim sve informacije. Od nekih filmova zaista mi danima nije bilo dobro.

Sad sam nabavila i gledam filmove o Trecem Rajhu i zakljucujem da su ljudi ovce. Pratice svakoga ko dovoljno podvikne i podigne stap.

Uglavnom sve to gledam i pratim jer nikako da sama sebi odgovorim sta je to sto kvrcne u coveku pa moze bez ikakve grize savesti da ubije ili posalje u gasnu komoru. Do sad mi je najverovatnije objasnjenje koje sam nasla bilo nedostatak empatije prema drugom coveku.

I iskreno, previse cesto se to ponavljalo u poslednjih sto godina, plasim se da ce se ponoviti jos neki put.


Ako te zanima, ja mogu da te zatrpam sa dokumentacijom,knjigama ...
Nazad na vrh Ići dole
Iva

avatar

Broj poruka : 1826
Datum upisa : 28.02.2012
Godina : 35

PočaljiNaslov: Re: Zlocinacka operacija "Oluja"   Sub Avg 04, 2012 5:11 am

Ako imas nesto u el. obliku nakaci na Mediafire, pa mi prosledi link ovde u pp. Tako mi najlakse da skinem.
Samo kad odgledam ove filmove pravim pauzu od te literature makar mesec dana, pocinjem da bivam mracnjak pravi.Ali ti posalji sta imas. Ja cu to onda natenane da proucavam.

_________________
"Za dvadeset godina bićete razočarani ne onim što ste uradili, već onim što niste. Uhvatite povetarac svojim jedrima. Pokidajte sigurne veze. Isplovite iz zaštićene luke. Istražujte. Sanjajte. Otkrivajte."

Daisypath Anniversary tickers
Nazad na vrh Ići dole
~Lovely~

avatar

Broj poruka : 671
Datum upisa : 29.02.2012
Godina : 26

PočaljiNaslov: Re: Zlocinacka operacija "Oluja"   Pon Avg 06, 2012 11:06 pm

Mislim da kod nas nikada ne moze da vlada potpuni mir,sve dok se stalno budemo vracali na to ko je kriv,ciji narod ima vise zrtava...Uzasavam se sto smo se svi podelili,sto postoje srpski,bosanski,hrvatski jezik (mozes misliti),sto je omladina zatrovana.I kako onda da se nadamo da nam se za koju godinu sve ne ponovi?A dovoljna je samo mala varnica.Recimo,kod mene u gradu rat je poceo posle jedne tuce u kaficu.Moji naredni dan otisli na posao,a samo da su malo zakasnili ne bi ih bilo.Zato branim i tog istog Arkana,jer je dao naoruzanje selima oko Bn da se brane,istom Mladicu,Karadzicu.NEPRAVEDNO JE sto su samo oni u Hagu,a gde su ostali?Ako smo krivi,krivi smo svi,ne moze samo jedan narod da snosi odgovornost.E,sve dok tako bude mir nece postojati nikad!Ne daj boze sad nesto da nas snadje,muslimani bi moj grad sravnili sa zemljom.Svi koji su ga onda branili,nastradali su pod cudnim okolnostima.Ja jedino znam da se i jednim i drugim i trecim mogu "zahvaliti" sto sam sa 17 meseci ostala bez oca,sto mi je tetka sa porodicom morala da bezi,rasula nam se porodica totalno.
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content
PočaljiNaslov: Re: Zlocinacka operacija "Oluja"   

Nazad na vrh Ići dole
 
Zlocinacka operacija "Oluja"
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» FSH-folikulostimulirajući hormon, LH-luteinizirajući hormon
» Varikokela (Varikocela)
» Metode za punkciju testisa TESA/TESE/Micro TESE/MESA/PESA
» VTO nakon tumora testisa i hemoterapije
» Hidrosalpinks

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Kutak za dame :: Sve ostalo :: Stvarno sve ostalo-
Skoči na: