Opet ja, posle duzeg vremena, nazalost, ne sa lepim temama...
U brisu cerviksa izolovano je sledece :E. coli u velikom broju i Candida albicans u velikom broju.
DMP: Epitelne celije,
laktobacila nema, masa spora gljiva i gram- bacila, dosta leukocita na vecini vidnih polja. Dijagnoza cervicitis. Malo je reci da sam preplasena

Terapija je sa dve kutije ciprofloksacina uz macmiror komplex i na 10ti dan diflucan od 150mg.
Ja ne znam vise otkud mi eserihija, posebno me brine to sto znam sta sve prouzrokuje.
Prosle godine mi se desilo nesto zanimljivo, kada sam dala prvi bris cerviksa izolovana je samo candida i doktorica mi je dala canesten 3 sa aplikatorom (krem), da bih se nakon toga razbolela (ne vezano za ginekolosku prirodu) i pila amoxicilin, nakon toga opet odem dam bris cerviksa kad sok - E. coli i candida sp. Usledi terapija ciprofloksacinom i macmirorom, ponavljam bris, dodju rezultati bez e.coli, ostane naravno candida. Pa uslede nistatin vaginalete.
Da li je iko od vas imao ista slicno mom slucaju i kako je resio? Da napomenem da ja stalno jacam imunitet, propolis kapi, vitamin c, razni cajevi... Ono sto zapazam je da tih "dobrih" bakterija ja uopste nemam, pa kontam da kad (ako bog da) sredim bris trebam da ih nadomestim, ali iskreno ne znam sa cime. Koristila sam gynophylus ali bez ikakvog efekta. Mozda zato sto nisam tada iskorenila ove bestije u potpunosti
I jos nesto, dr mi je napomenula pre mozda dve godine da imam malenu ranicu, Ectopio pvu, pretpostavljam da je to zariste infekcije, ali mi nije jasno zasto mi nikada nije predlozila njeno spaljivanje?
Inace, decka je blam da ide da da briseve

tvrdi da nema simptoma i da on nema nista (kao da je to merilo), ali istrajacu u tome da odradi i on. Daju se brisevi glansa i prepucijuma? (Pitanje za devojke kojima su momci imali slican problem), u te muske uroloske stvari se bas ne razumem...